vrijdag 7 juni 2019

Duinkerke - Calais

Om 9:45 vertrokken uit de haven van Duinkerke. Het is bewolkt en er staat een mooiw wind. Voordat we de haven uit gaan eerst het grootzeil hijsen met twee reven erin. Eenmaal op zee hebben we de wind exact mee. Dus het grootzeil helemaal weg en alleen op de genua verder.

We zeilen met een goede snelheid. Af en toe 8,8 kn. Dit komt ook door de 2 kn stroom die we mee hebben. Helaas heeft dit ook een nadeel. De sluis en brug van de jachthaven van Calais gaan vandaag pas om 14:06 open.

Vlak bij de haven van Calais moeten we een ondiepte over. Echter is de diepte die de diepte meter aangeeft 5 meter minder dan op de kaart. We zeilen dus nog wat meer naar het westen voordat we naar de vaargeul oversteken. Ik ron Calais port control aan en we mogen naar binnen als er eerst een veerboot naar buiten gevaren is en dan moeten wij de veerboot die naar binnen gaat volgens. Alles gaat zonder problemen, al dacht ik even dat de motor het niet meer deed en zat te trillen. Het trillen kwam van de veerboten in de haven en ging ook door toen de motor uit stond.

We komen om 13:20 aan bij de jachthaven en gaan aan een mooring liggen. Het regent af en toe en dus blij dat we nog niets hoeven. Om 13:56 veranderd het licht van rood naar rood oranje en 10 minuten later gaat de brug open en mogen we naar binnen.

14:22 liggen we aan de bezoekers steiger. Hier blijven we op maandag verder naar Boulogne-sur-Mer gaan.

Het was een heerlijke zeildag.

25,56 / 210,8 nm
-----
SY Feeks
Op 7-6-19 12:21 (utc) was onze positie 50°57.70'N 001°50.73'E

Geen opmerkingen:

Een reactie posten