maandag 10 juni 2019

Calais - Boulogne-sur-Mer

Vanochtend ging de wekken om 7:55. Ik was al wakker en hoorde mijn vader al thee en koffie zetten. Aangekleed met thermisch ondergoed en zeilkleding. Het regent nog niet maar de verwachting is de hele dag regen.

Om 8:25 gaat de brug open en dus hebben we om 8:20 losgemaakt en voor de brug afgewacht. De brug ging 2 minuten te laat open om 8:27. Daarna Calais Portcontrol opgeroepen op kanaal 17 en daar kregen we te horen dat we langzaam door mochten varen en dat er een veerboot over 5 minuten de haven binnen zal varen en dat we daarna opgeroepen zouden worden om door te varen.

Wanneer de veeboot geweest is wordt ik inderdaad opgeroepen en gaan de lichten op groen-wit-groen, we mogen naar buiten. Er staat een goede wind en exact zoals voorspeld uit het noorden. We trekken de genua uit en laten het grootzeil naar beneden. Buiten de pieren vangen we alle wind en schiet Feeks direct naar de 6 kn. Het begint langzaam te regenen.

We horen op de marifoon dat de Franse verkeersleider het Nederlandse zeilschip Elisabeth Marianne oproepen. Dit schip voer gisteren ook al in de verkeerde baan van het VTS. Nu wordt er een kustwacht vaartuig naar toe gestuurd. We horen ook dat ze water maken en niet goed kunnen sturen, maar willen geen hulp. Een uurtje later worden ze naar Boulogne-sur-Mer gestuurd en krijgen een boete voor het niet goed varen in het VTS. Ze wilden eigenlijk naar Jersey, kanaal eilanden.

Bij kaap Gris-Nez hebben we de golfslag ook mee en gaan we maximaal 9,2 kn. Ondertussen regent het harder en harder maar we zeilen goed door.

Om 12:20 liggen we in de jachthaven van Boulogne-sur-Mer. Hier blijven we 2 weken liggen en gaan we met de bus terug naar Almere voor een feestje van Patricia en Dick. Nu eerst de boot opruimen en daarna betalen.

Ondanks de regen een heerlijke zeildag gehad. We gingen geregeld boven de 9 kn.

23,3 / 234,1 nm
-----
SY Feeks
Op 10-6-19 11:49 (utc) was onze positie 50°43.46'N 001°35.96'E

Geen opmerkingen:

Een reactie posten