donderdag 26 september 2019

Porto Santo - Madeira, Quinta do Lorde

Om 8:15 vertrokken. Is de nacht is het Nederlandse zeiljacht Annie binnen gekomen en nog twee andere boten. Een Franse zeilboot ligt een stuk verder voor anker pricies in de vaarroute van de veerboot. Bij het langs varen gewaarschuwd dat het niet zo een goede ligplaats is.

De wind is exact mee, helaas. We proberen meerdere uren om het zeil goed te krijgen maar het lukt niet. De golfslag werkt te veel tegen. Dus de genua weg en op de motor varen. Er staat ook maar 5 kn wind. Wanneer we wat verder van het eiland zijn komt er eindelijk wat wind, 8-10 kn en trekken we de genua weer uit. We gaan nu heerlijk 6 kn zonder motor. Helaas duurt dit niet lang en gaan we al snel weer 4 en daarna 3 kn. Ondertussen gaan we steeds van links naar recht door de golven. Niet blijft liggen. De flessen drank rollen door de boot heen en alles dat niet vast ligt schuift heen en weer en valt op de grond. Het is nu 13:15 en we moeten nog 10 nm to de jachthaven.

Wanneer we bij de eerste eilandjes van Madeira komen gaan we naar 300 gr. Er staat zoveer stroom dat we volgens het kompas 340gr varen. We varen ook nog maar 2 kn. Snel de genua erbij en we gaan 5 kn en kunne maar naar 300 gr varen (kompas).

Om 14:30 komen we aan in Quinta do Lorde Marina. We worden door een RIB naar binnen begeleid en 10 minuten laten liggen we op de E steiger. Quinta do Lorde is ontzettend veranderd. Alle gebeouwne zijn klaar. Er is een klein natuurzwembad, een kleine supermarkt en tegenwoordig komt er ook een lijnbus langs. Opvallend is dat de prijs zo goed als niet verhoogd is. In 2008 betaalde we € 22,23 en nu ruim € 25,-
-----
SY Feeks
Op 26-9-19 14:50 (utc) was onze positie 32°44.48'N 016°42.68'W

Geen opmerkingen:

Een reactie posten