woensdag 4 september 2019

Culatra - Villa Real de Santo Antonio

Vanochtend vroeg om 7:00 vertrokken van de ankerplaats van Ilha de Culatra. We hebben al een beetjes stroming mee en gaan met 4 kn richting de uitgang. De zon komt net op. Bij de pieren worden we met 6 kn op zee gezet.

We gaan richting Mazagon, Spanje. In het begin hebben we nog een beetje wind en gaan we ruim 4 kn met de motor erbij maar langzaam wordt de wind steeds minder en gaan we nog mar 3-3,5 kn. Wanneer we nog 12 nm van Villa Real de Santa Antonio zijn gaan we naar 30° varen i.p.v. 82°. We gaan morgen wel weer verder. Bij de ingang van rivier hebben met net stroming mee en langzaam maar zeker gaan we sneller en sneller de rivier op. Bij jachthaven hebben we al 1,5 kn stroming mee. We leggen zonder problemen aan de lange meldsteiger aan en dan komt een havenmeester mij vertellen dat ik eerst de marifoon moet gebruiken. Doen wij eigenlijk nooit we varen naar binnen en melden ons op de meldsteiger. Daarna naar het havenkantoor gelopen en ingechecked. We krijgen een ligplaats I21 en gaan verhuizen, ondertussen is de stroming verder toegenomen en bij het invaren van de ligplaats kom ik eerste niet goed uit. Ik vaar weer achteruit en doen het nog een keer. Dit keer gaat het wel goed. Wanneer we stil liggen gaat de roer opeens naar bakboord en de achterkant naar stuurboord en hebben we bijna een aanvaring. Snel het roer de andere kant op en de boot gaat weer naar de steiger toe. Daarna liggen we goed vast en het roer in het midden vastgebonden.

We zijn om 15:00 aangekomen.

Na wat te hebben gedronken gaan we de stad bekijken. Deze stad heeft een rechthoekig stratenplan. Alle wegen staan 90° op elkaar. We grappig. We lopen de hoofdstraat af en bekijken de winkels. Veel winkels verkopen beddengoed maar helaas van katoen i.p.v. linnen.

's Avond gaan we bij een Italiaans restaurant eten. Ik een salade en mijn vader een varkenshaas. Daarna halen we nog 20 L diesel en 5 L benzine en gaan we naar bed.

34 / 1631 nm
-----
SY Feeks
Op 4-9-19 15:26 (utc) was onze positie 37°11.64'N 007°24.79'W

Geen opmerkingen:

Een reactie posten