vrijdag 13 september 2019

Gibraltar beneden

Gisteren de rots beklommen vandaag het lage gedeelte. Wel hebben we beide nog spierpijn maar dat zal wel over gaan wanneer w aan het wandelen zijn. We willen vandaag naar het 100 Ton kanon dat aan de zuid punt staat.

Om 11:30 gaan we op weg. Ik voel echt nog de wandeling van gisteren in mijn benen en het lopen gaat een stuk langzamer dan gisteren. Eerst weer de grens over. Dit keer druk bij de voetgangers. Er is iemand geweigert en moet terug naar Spanje lopen. Daarna lopen we via de jachthavens naar het zuiden. We komen langs heel veel verdedigingswerken / kazamatten. Overal staan muren met plaats voor kanonnen. Ook er is er op iedere plek gebouwd. We langs muren en komen een bordje tegen dat dit de seawall is. Het land links van ons is de allemaal gemaakt. Het is een doolhof van weggetjes. Soms ga je een tunnel in en dan denk je dat komt nergens uit en dan kom je weer op een straat. Vlak bij de scheepswerf komen een doe-het-zelf winkel tegen en daar kopen we houtlijm voor de beschadigde potdeksel. Even laten kunnen we niet verder. Alle wegen lopen dood. Een schoonmaakster spreekt ons aan en zegt of we de uitgang zoeken. Ik zeg "ja". We moeten in een kleine tunnel lopen en dan met de trap naar de bovenste verdieping en dan via de parkeer garage naar beneden. en daar gaat de weg weer verder.

Waneer we om 15:00 bij het kanon zijn moeten we STG 3,- pp betalen om het te zien. Na deze wandeltocht hebben we daar geen zin meer in en beginnen aan de terugweg. Eerst gaan we nog een kleine pub binnen voor wat drinken en dan via mainstreet weer terug naar de boot.

Gelopen 20.144 passen en 15 verdiepingen. In totaal 13,3 km gelopen.
-----
SY Feeks
Op 10-9-19 12:28 (utc) was onze positie 36°09.42'N 005°21.24'W

Geen opmerkingen:

Een reactie posten