zaterdag 10 augustus 2019

Portosín - Vigo

Om 5:00 gaat de wekker. Eerst gaan we ontbijt eten en de GPS programmeren. Het regent af en toe een beetje. Eva en ik trekken ons zeilpak aan. Mijn vader alleen zijn zeilbroek. We vertrekken om 5:55, we gaan naar Vigo. De wind is 12 kn echter de golven zijn nog de golven van de storm van afgelopen dagen. De golven zijn 4-5 meter hoog en lopen in de ria vlak op elkaar. Eva is bijna vanaf het begin zeeziek.

Wanneer we de ria uit zijn krijgen we de golven van opzij echter zonder goed wind gaat de boot alle kanten op. Het ontbijt van Eva beland dan ook snel bij de vissen. Pas wanneer we bij het eerste eiland van het natuur park komen krijgen de golven van achteren en helpen ze ons aan een mooie snelheid en gaan we 4 kn ipv 2-3 kn.

Bij Ilha Ons varen langs de ankerplek waar ik had willen aanleggen maar nu niet meer lukt door de storm. We zien Susan Mearsk binnen varen die hele vreemde dingen doet. Het blijkt dat er een bemanningslid van boord wordt gehaald. Hierna volgt een bocht van 180 gr en vaart de Susan Mearsk weer verder naar Gdansk. Wij varen ondertussen naar Ilha Cies en verder naar Vigo. De golven zijn sterk afgenomen nu we binnen de eilanden varen. Eva voelt zich beter maar is erg slap door het overgeven.

Wanneer we vlak bij de haven komen komen de tranen. Dit is het laatste stuk dat Eva meevaart. Zij vliegt morgen middag naar huis. Ik roep de marina op en we krijgen een ligplaats in de nieuwe uitbreiding van de haven. Om 17:49 liggen we in de haven.

Het is erg druk op de kant. Zover ik kan zien is er een skateboard toernooi bezig.
-----
SY Feeks
Op 10-8-19 15:49 (utc) was onze positie 42°14.45'N 008°43.62'W

Geen opmerkingen:

Een reactie posten