dinsdag 20 augustus 2019

Figuera da Foz - Nazaré

Om 7:30 wakker. We gaan vandaag weer verder maar eerst uitchecken en dit kan helaas pas vanaf 9:00. Ik om 8:45 naar het havenkantoor. Er stonden al andere mensen maar geen havenmeester in zicht. Hij kwam pas om 9:15. Na het uitchecken naar de boot terug, wandeling van 10 minuten, en vertrokken. De wind verwachting is uitstekend maar helaas klopt het niet. Het eerste uur hebben we goede wind en zeilen 6-7 kn. Daarna wel nog steeds wind uit het noorden echter is het nu maar 10 kn i.p.v. 17 kn. Dus vooruitgaan lukt niet en we worden aan alle kanten heen-en-weer geslingerd door de golven. Na een uur de motor er maar bij gezet.

Wel heel leuk dat we zoveel dolfijnen zijn. Achter elkaar komen kleine groepjes even langs en zijn ook weer zo verdwenen. Na deel van de golfslag is wel dat ik een beetje zeeziek ben. Gelukkig heeft mijn vader, zoals altijd, nergens last van.

Iets over 5 uur aangekomen in Nazaré.

's Avonds na het eten gaan wandelen. We hebben hier in 2008 een muurschildering gemaakt en gaan kijken of deze er nog steeds is. Helaas niet gevonden. Wel kreeg ik een SMS van Marieke van de Argo of we een kopje koffie / thee wilde samen wilden gaan drinken. Komt goed uit want we liepen net in dat gedeelte van de haven. Na onze wandel/zoektocht naar de Argo gelopen, zij liggen i.v.m. plaatsgebrek in de visserijhaven en daar stond onze schildering ook dus vlak in de buurt. We zijn tot ruim over 23 uur gebleven. Ondertussen de SSB van bekeken en alles is goed aangesloten en werkt.

36,15 / 1338 nm
-----
SY Feeks
Op 19-8-19 16:53 (utc) was onze positie 39°35.13'N 009°04.34'W

Geen opmerkingen:

Een reactie posten