zondag 23 februari 2020

Antigua - Barbuda 22-2

We zijn een dag langer op Antigua, Deep Bay, gebleven i.v.m. de wind. Het waait nog steeds flink. De verwachting voor morgen is prima.

We vertrekken om 7:00 uur en zoals verwacht is het prima zeilweer. We zeilen de hele dag met 6 kn en halve wind. Heerlijk. Rond 13:00 komen we aan op Barbuda. We gaan aan de west kust liggen langs het strand. Het strand was eerst langer maar net op het punt waar een resort staat is het strand doorbroken. Een deel van het resort is ingestort. Dit allemaal gekomen door de orkaan Irma van twee jaar geleden Deze is eerst over Barbuda gegaan en daarna over Sint Maarten.

We zijn bijna de hele dag op strand. Eva, Romana en ik zwemmen naar de kant mijn vader in de dinghy. Het is heerlijk hier. We wandelen over het strand en we zijn met totaal 3 boten hier.

De volgende dag stroomt het vol en liggen er opeens wel 10 boten inclusief de Axioma van 72 meter.

We varen met de dinghy naar Codrington om uit te klaren. De nieuwe doorgang naar de lagune scheel ons een hoop maar het is wel opletten. Overal boomstronken en ondieptes. Er is een flinke branding in gedeelte van de doorgang. Wij varen door het rustige deel en komen zo de lagune in. We komen aan bij de kade en vragen de weg. We moeten eerst docking fee betalen US$ 10,-. Afval dumpen kost ook geld. De dame die alles incasseert zegt ons waar de custom & immigration is. Ondanks de aanwijzingen is het is nog flink zoeken. De ambtenaar is echter niet aanwezig. We moeten hem bellen zodat hij komt. Helaas doen onze telefoons het hier niet. Zijn buurman belt voor ons. Na 10 minuten komt hij. Dit is een parttime baan voor hem hij doet ook rondleidingen over het eiland. De bureaucratie is zo gedaan en we kunnen weer verder. Grote delen van de stad zijn vervallen en bijna niets is meer open. Wel is de supermarkt er nog steeds en daar kopen wat te drinken en te eten. Romana wilt ook sigaretten maar die zijn hier niet. We worden verder verwezen. Ook hier weer zoeken en dan komen we bij , de volgens mij enige, kroeg. Er is daar een feestje bezig maar gelukkig, voor Romana, verkopen ze ook sigaretten.

Op de terugweg naar de boot gaan we nog naar het resort. We mogen niet aan de kant en bij onze poging om het wel te doen komt er een waakhond aan. Deze doet zo goed zijn werk dat we maar naar de boot gaan.
-----
SY Feeks
Op 23-2-20 18:38 (utc) was onze positie 17°10.68'N 061°54.03'W

Geen opmerkingen:

Een reactie posten