vrijdag 4 oktober 2019

Dag 2 Aankomst Tenerife

In de loop van de nacht reken ik uit dat we midden in de nacht op Fuerteventura aankomen. Het is voor ons een onbekende kleine haven en ik besluit naar Tenerife te gaan. De haven van Santa Cruz de Tenerife is een grote haven met veel verlichting en daar kunnen we 24 per dag naar binnen varen.

Verder waait het nog flink. we gaan nog steeds 6 a 7 kn en de golfslag is vervelend half tegen.

Wanneer we nog 40 nm moeten tot Santa Cruz zien we de linkerkant van Tenerife uit de wolken omhoog komen. Omdat er acceleratiezônes zijn rond de eilanden nemen we de genua in. Een uur later krijgen we inderdaad wat meer wind maar niet heel erg veel. Direct de genua weer uitgerold. Vlak bij de haven ligt er een enorm boorplatform. Alle lichten aan maar verder gebeurd er weinig.

Om 21:45 komen we aan in Santa Cruz. We gaan liggen in het eerste plekje dat we zien. De havenmeester heeft ons ook gezien ver dirigeert ons naar een andere plek aan de derde steiger.

Wanneer de boot vast ligt krijgen we een toegangskaart en gaan we de stad in. We hebben namelijk nog niet gegeten. We gaan naar de Burger King en ondertussen bel ik met Eva. Het is goed om haar stem weer te horen.

Daarna gaan we naar bed.

We 294 nm van Quinta do Lorde, Madeira naar Santa Cruz de Tenerife.
-----
SY Feeks
Op 3-10-19 21:03 (utc) was onze positie 28°27.99'N 016°14.68'W

Geen opmerkingen:

Een reactie posten