zaterdag 15 augustus 2015

Fisterra

Het is 30 nm varen naar Fisterra. Zo wordt het dorpje genoemd bij Cabo Finisterre. Er staat niet veel wind en we varen dan ook op de motor. We zijn weer vroeg vertrokken en als we gaan zien we nog net dat Irvin ons uit zwaait.

We varen tussen de eilandjes ten zuiden van Ribeira. Het blijft spannend. We varen op de elektronische kaart en ondertussen moeten we ook nog de vele kleine vissers ontwijken.

Na een tochtje waar verder niets gebeurde komen we aan in Fisterra. We wilden eigenlijk voor anker maar is een haven dus daar eerst kijken. Bij het naar binnen varen ligt de hele haven vol met grote visboten en kleine bijbootjes van de visboten die uitgevaren zijn. We varen zigzaggend door alles heen en komen bij de steigers. Er ligt nog een zeilboot en er is ruimte voor ons. Na het aanleggen zoeken we de capitania, we horen echter a snel dat deze er niet is en dat we wel mogen blijven liggen als het maar niet te lang is, maximaal 3 dagen en het kost niets.

We lopen het dorp door en zien dat het er druk is. Veel bedevaartgangers van Santiago de Compostella en ook veel mensen die op vakantie zijn. De supermarkt is nog dicht dus lopen we verder door het dorp. We drinken wat thee en bier bij een café (? 4,50). We bekijken het fort, meer een ommuurt huis en halen weer wat geld. Daarna is het 17:15 en is de supermarkt open.

's Avonds eten we een pizza. Het is wel koud hier en veel mist die geregeld overgaat in regen. Na een aflevering van Dokter Deen gaan we slapen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten