zaterdag 15 augustus 2015

Fisterra - La Coruña

Het wordt traditie weer voeg uit bed. We varen de haven uit met laag water. Het is tij is hier alweer bijna 2 meter en nu moeten we eerst naar de kade varen voordat we de haven kunnen verlaten. Voordeel is dat we ook minder tussen de kleine bootjes door hoeven. DIe zijn moeilijk te zien omdat er weer mist is. We hijsen alle zeilen en gaan eerst Cabo Finsterre ronden en dan naar La Coruña 60 nm verder op.

We zijn de kaap niet maar als we vlak in de buurt komen komt hij langzaam uit de mist te voorschijn. Eerst alleen de vuurtoren en daarna de bijgebouwen.

Na de kaap ronden we het meest westelijke puntje van vasteland Europa Punta Caldelaxes. Daarna gaat de wind aantrekken en kunne we zeilen. We houden de motor er nog wel bij omdat we met daglicht La Coruña binnen willen varen. We gaan 6 kn en de motor kan uit. Iedere keer dat we onder de 4 kn komen gaat de motor weer even aan. De wind varieert door alle bergen.

Wanneer we La Coruña binnen varen zijn we blij dat we er zijn. Het laatste stuk was nog vervelend. Tot 30 kn wind.

We zijn er en nu wachten tot goed weer naar het noorden. We liggen naast Jos en Ed uit Limburg met hun boot Puur 6962. Hebben beide geen ervaring met zeilen en varen toch naar Bonaire.



-----
SY Feeks
Op 12-8-15 18:35 (utc) was onze positie 43°22.01'N 008°23.12'W

Geen opmerkingen:

Een reactie posten