woensdag 11 maart 2020

Sint Maarten Heineken Regatta 5-8 maart 2020

Ook dit jaar doen we mee met de Sint Maarten Heineken Regatta. Been en Nino zijn 4 maart aan gekomen uit Nederland en varen mee. We varen in in de Island Time Class, voorheen de Lottery Class, met 11 andere boten. Dit zijn i.p. cruisers zoals wij.

Race 1 Donderdag 5 maart
Course 2

We varen naar de oostkant van Sint Maarten naar Pelican Rock. Dit is dezelfde route als we wonnen in 2015. Het is een flink stuk zeilen met veel rotsen en kleine eilandjes.

Wij zijn deze dag 7de geworden in 2:54:08. https://yachtscoring.com/event_results_detail.cfm?Race_Number=1&eID=9651

Race 3 Vrijdag 6 maart
Course 15

Beer en Nino zijn vannacht nog laat aan het feesten geweest en dat is te merken. Het lukt ze met moeite om wakker te blijven.

Deze route brengt ons naar de kandinaalsboei van Marigot (Franse kant) en weer terug. Dit is de langste race voor ons. Helaas veel wind met bij behorende golven dit met het kruizen komen we haast niet vooruit.

We zijn helaas maar 8de geworden in 4:59:59. https://yachtscoring.com/event_results_detail.cfm?Race_Number=3&eID=9651

Race 4 Zaterdag 7 maart
Course 13

Vandaag varen Beer en Nino niet mee, ze gaan met hun vader en Richard het eiland verkennen.

Wij vertrekken om 11:05. Er staat flink wat wind en daarom het grootzeil 1x gereefd. Door de golven komen we slecht op snelheid Wanneer we voorbij mark 7 zijn kunnen we weer terug varen naar Simpson baai. Bij de west punt van Sint Maarten zijn we dat de NC12z via mark 4 i.p.v. mark 3 vaart. Wanneer we terug zijn probeer ik een protest in te dienen maar omdat de tegenpartij niet te vinden is wordt het protest ongegrond verklaard.

Wij uiteindelijk zijn 8ste geworden in 3:08:53. https://yachtscoring.com/event_results_detail.cfm?Race_Number=4&eID=9651

Race 6 Zondag 8 maart
Course 12

We zijn vandaag weer compleet. De start is prima en we zitten in de voorhoede. Wel haalt iedereen ons in maar dat is wel te verwachten. Met ruime wind varen we naar mark 2 en hebben boven wonder nog steeds 3 boten achter ons. Het het kruisrak terug creëren we nog wat meer afstand. Wanneer bij het laatste kruisrak zijn halen we nog een boot in. Bij de finish liggen het start schip en finish schip naast elkaar twee boeten varen aan de verkeerde kant van de finish boei langs en op deze manier halen we er weer twee in. Het was een leuke laatste dag. Wel goed te merken dat Nino en Beer meer deden ook mee hielpen. Ze snapten nu wat de bedoeling was.

Al deze harde inspanning heeft resultaat gehad. We zijn 3de geworden! In een tijd van 2:03:04. Helaas voor ons geen uitreiking. We stonden al klaar maar alleen de winnaars van donderdag tot en met zondag kwamen op het podium. De dag winnaars werden alleen op donderdag, vrijdag en zaterdag geëerd. https://yachtscoring.com/event_results_detail.cfm?Race_Number=6&eID=9651
-----
SY Feeks
Op 11-3-20 15:55 (utc) was onze positie 18°04.20'N 063°05.24'W

Geen opmerkingen:

Een reactie posten