vrijdag 6 oktober 2023

Zeebrugge - IJmuiden

Na een heerlijke ochtend in Zeebrugge om 15:15 vertrokken uit de jachthaven. Voorspelling os ZW 3-4. Echter op zee is het anders. Wind is ZW maar 15-20 kn en dat is 4 à 5 Bft. Dus maar weer alleen met de genua. Westerschelde is druk maar we hebben er geen last van. We varen precies door alle boten langs en heven onze koers niet aan te passen.

ROnd middennacht zijn we bij de Maasmond, ook hier bijna geen verkeer. We besluiten Scheveningen over te slaan en gaan direct door naar IJmuiden. Wind begint verder aan testrekken en geregeld nu 30 kn wind van achteren en net nu we alleen op de electrische stuurautomaat kunnen varen. Boot loopt vaak uit het roer en dan piep-piep-piep en dan gaat alles weer goed. Vlak bij IJmuiden slaat er nog een golf over de boot heen en begint het te regenen.

Om 9:00 komen we aan in Seaport IJmuinden. Laatste stukje nog best wild door golven van de zijkant. Gelukkig had de motor er zin in. Aanleggen was nog een uitdaging met deze harde wind van de zijkant. Met de lier de boot tegen de zijsteiger getrokken.

Afgelegd: 92,5 / 11068 nm

52-27.44N 004-33.62E

Geen opmerkingen:

Een reactie posten