vrijdag 24 juli 2015

Oeiras - Peniche - Nazare

Vandaag vertrekken we naar Peniche of Nazare. Dat ligt een beetje aan de Roerdomp van Jan en Atie.

Eerst gaan we brandstof tanken. Tijdens onze overtocht van Santa Marina, Azoren naar Oeiras, Lissabon. Hebben we bijna alle brandstof opgemaakt. We kunnen echter nog niet aan de brandstof steiger liggen omdat er een rubberboot ligt en die neemt alle ruimte in. Ik roep heb aan de ze verhuizen de rubberboot naar voren. We tanken 121,55 liter diesel. We kunnen alleen niet de kleine 10 liter tanks vullen omdat de opening te klein is. We hebben dus 141,55 liter diesel verbruikt vanaf Santa Marina. We rekenen uit hoeveel we nog over moeten hebben en tot onze verbazing moet er nog 59 liter in de tank hebben gezeten. De motor verbruikt nog minder dan verwacht. Wij gaan altijd uit van 1 liter per uur, maar het is dus minder.

Na het tanken vertrekken we. Nu zonder Jan, die logeert de komende dagen in Lissabon. Het eerste stuk gaat lekker. We hebben veel wind tot 31 kn, maar na Cascais draait de wind naar het noorden en zakt deze snel af naar 5 kn. Dus alweer de motor aan.

's Morgen 9:00 staat er weer wat wind. We moeten nog minder dan 20 nm tot Nazare. We slaan Peniche over omdat de Roerdomp nog langer in Nazare blijft liggen. Ook krijg ik een e-mail van Jan dat ze in een prive jachthaven liggen en dat wij er ook nog wel bij kunnen. Ik stuur onze maten terug met e-mail. Toch blijft het heel makkelijk SSB e-mail. Altijd contact met de wal.

In de ochtend eindelijk wind. We gaan zelfs 6 kn. Jammer genoeg zwakt de wind na een uurtje alweer af en draait hij tegen.

Om 12:51 komen we aan in de haven van Clube Navale da Nazaré. Jan en Atie van de Roerdomp staan ons al op te wachten.
-----
SY Feeks
Op 24-7-15 11:56 (utc) was onze positie 39°35.11'N 009°04.36'W

Geen opmerkingen:

Een reactie posten