dinsdag 24 maart 2015

Duiken op Bonaire met Henk en Angela


Gedoken met Henk en Angela bij Pink Beach en ...

We vertrokken om 9:30 vanaf Karel's en reden toen eerst naar Pink Beach. Pink Beach is vlak bij de zoutpannen. Henk maakte de duikuitrustingen in orde. Ik had de mijne geleend van Erie van de Gabber, gelukkig hebben we bijna dezelfde maat. Het afdalen in het water ging goed maar ik had wel last van mijn voorhoofdsholte. Wat langsamer afgedaald en toen ging het goed. Eerst zwommen we tegen de stroming in en toen de lucht op de helft was lieten we ons meedrijven op de stroming terug. Vooral terug was lastig ik bleef wel op de juiste hoogte maar kon niet stabiel in een houding blijven. Dat zagen Henk en Angela en toen gingen we naar wat ondieper water (van 15 naar 10 m) en daar ging het beter. We hebben veel vissen en mooie koralen en andere dingen gezien. We zijn 59 minuten onderwater geweest. Ben heeft nog wat gesnorkeld met zijn drijfvest.

Daarna verder naar het zuiden en bezochten de zoutpannen en de witte en rode slavenhuisjes. Toen naar Sorobon bij Lac Bay gegaan voor de lunch.

De tweede duik was vlak bij het vliegveld. Eerste een lastig trapje af en toen duiken. Weer last met afdalen maar ik kwam toch weer beneden al was het langzamer dan Henk en Angela. Hier hebben we een grote baars en een hele kleine maureen aal gezien. Deze duik deden we in 66 minuten. Angela had toen we uit het water waren helemaal geen lucht mee.

Na het duiken alles met zoet water gespoeld en schoon gemaakt.

Om 17:00 waren we terug bij Karels'en daar stond Ron met de plaat van de voorstag. Helemaal gelast, dus we kunnen weer zeilen.

Gegeten bij Karel's. We wilde ook nog een ijsje eten maar helaas van de Ijssalon dicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten